[onsdag 07:43] Owe Andersson (Gäst) Skip to main content
Kundcase

Processkartläggarens bästa vän

Trollhättans Truck med VD Jonny Johansson, har sedan dag ett som ISO-certifierade jobbat med våra verktyg, både vid skapandet av ledningssystemet och under det löpande kvalitetsarbetet i företaget. 

Sedan 2014 har Trollhättans Truck varit ISO-certiferade, det är ett resultat av bolagets utveckling men också en förväntan och krav från många kunder och beställare. Kärnverksamheten för företaget är som det står på deras hemsida – “En av Västsveriges ledande aktörer när det gäller uthyrning och försäljning.”

– För oss blev resan lite inverterad, några av våra kunder krävde att vi var hade ledningssystem på plats, både inom kvalité och miljö för att låta oss vara med och offerera affärer säger Jonny. 

Det blev startskottet, när Trollhättans Truck väl kom igång med uppbyggnaden och implementeringen fick de en intensivkurs i systematiskt kvalitetsarbete av det konsultföretag som de anlitade för att inte lämna något åt slumpen. 

Det var konsultfirman som presenterade BackOffice Webbtjänster som ett prisvärt och vettigt alternativ. Det initiala arbetet innebar en noggrann processkartläggning av organisationen, steg för steg skapades process- och flödeskartor. 

Rent logiskt så kan man ta en person från gatan och sätta denna på att rita processkartor, det är rätt logiskt att följa kronologiska aktiviteter, men där till skall man upprätta kopplingar mot verksamheten och stöd- eller supportprocesser samt skapa en hållbar helhet utan några lösa trådar.

– I och med att vi genomförde en processkartläggning och fick vår verksamhet visualiserad så gav det oss ett nytt perspektiv på vår kedja av aktiviteter som vi dagligen utför. Varje processteg i flödet fick ett namn och definition.  

– Genom de båda ledningssystemen för kvalité och miljö har vi fått god ordning på våra rutiner, förbättrat instruktioner och den generella strukturen på anläggningarna, både i Trollhättan och Göteborg.  

– När vi öppnade upp i Göteborg så kunde vi enkelt kopiera och flytta över vårt arbetssätt till den nya geografiska anläggningen, avslutar Jonny.

Läs mer om modulen Processer och Flöden
Har du ytterligare frågor och funderingar i kring hur BackOffice Webbtjänster kan göra skillnad för ditt företag. Kontakta oss och boka ett kostnadsfritt möte.

Boka ett möte med någon av våra rådgivare

Kontakta ossTesta BackOffice Webbtjänster kostnadsfritt i 30 dagar